Tuning (modifikacija) badminton reketa

Sa zadovoljstvom možemo modificirati vaš badminton reket i učiniti ga boljim za igru!
Potrebna promjena balansa reketa u korist napadačke ili control igre moguća je uz pravilno pozicioniranje specijalnih olovnih utega te kasnije balansiranje na stroju.
Osim olova, prakticiramo i rješenja otežanja sa tvornički otežanim bužirima/vodilicama.

Tuning teniskih reketa

Prilagodba težine novog reketa da odgovara starom reketu

Nažalost, kod teniskih reketa postoje tvornička odstupanja od 1 do 5 grama. Ona ponekad idu i do 10 grama, što znači da isti reket u dva primjerka često nema istu težinu.
U tom slučaju putem posebnih mjernih uređaja i dodavanja/oduzimanja težine prilagodit ćemo reket kako bi odgovarao drugom.
Težina se prilagođava uzimajući u obzir centar težišta (balance point) i težinu reketa u zamahu (swing weight).
Pritom se kao referentna točka uvijek koristi teži reket jer je jednostavnije povećati nego smanjiti težinu drugog reketa.

Povećavanje ili smanjivanje drške/gripa

Ponekad reket dođe kao poklon ili neiskustvom osoba kupi predebelu/pretanku dršku. Dršku je pogrešno zadebljavati namatanjem velikog broja gripova jer se time mijenja težište reketa. To je najbolje prepustiti stručnjacima u Fiberu.
Originalnu dršku reketa moguće je i stanjiti.
To također prepustite stručnjacima u Fiberu po cijeni od 18 € za sve vrste reketa.

Power Pads

Power Pads su komadići kože ili tvrde tkanine koji će biti poznati onima koji pamte drvene teniske rekete. Tada se zbog oštrih rubova drveta pregib žice ublažavao umetanjem kože ili tkanine pod žicu.
Danas Power Padsi služe kako bi se smanjile vibracije (nešto kao vibrostopovi) te kako bi se povećao sweet spot reketa produljenjem provjesa glavnih vertikalnih žica.
U slučaju osjetljivijih žica poput prirodnog crijeva, Power Padsi produljuju vijek trajanja žice (a s tom namjenom su i počeli još na drvenim reketima).